Workshops Trancedance met 35 dansers succes

De Soul 2 Soul Swing avond in DJOJ staat in het teken van genieten van leuke muziek, lekker dansen en het ontmoeten van leuke mensen in een prettige en rookvrije omgeving. De avonden worden ingeleid door afwisselende workshops, met dit keer ‘Sjamanistic Trancedance’ in het voorprogramma!
Al snel nadat de mens kon staan ging hij dansen. De Sjamanistiches traditie is er een die bij uitstek aan sluit bij deze gedachten. Beweging is essentieel in Sjamanistisch werk. De trance wordt vooral bereikt in beweging. De Siberische traditie laat de sjamaan zelfs met loodzware jassen dansen om hem sneller uit zijn lijf te slingeren. Dat deden we die avond niet.. maar we exploreren wel de verschillende vormen van trance dansen. We maakte een reis vanaf de grotbewoner die de eerste trom hoorde en opstond en in beweging kwam, via dansen met dieren, Derwish, Afrikaans (op de aarde gericht),  zuid Amerikaans (op de hemel gericht) en we eindigde op de great plains in Noord Amerika met een Indianen dans. Alles werd uit de kast gehaald om iedereen op temperatuur te krijgen voor de rest van deze DJOJ  Soul 2 Soul Swing avond. Het was wel noodzakelijk op tijd voor de workshop aanwezig te zijn want meer dan 30 mensen konder er eigenlijk niet in.. we hebben een beetje gesmokkeld omdat nee zeggen zo moeilijk is tegen enthousiaste mensen…En enthousiast was iedereen. Hoorde iemand zeggen: “kom heel dicht bij mijn gevoel door deze opwarm sessie, iets dat me meestal op zo’n dans avond maar slecht lukt”. Of:”wanneer kunnen we weer zo heerlijk dansen?”. Over de e-mail kwam nog de volgende opmerking die ik helemaal ondersteun: ” je trommel is erg krachtig en je energie spetterd alle kanten op…… Ik had het gevoel dat onze trommels met elkaar waren verbonden en dat er duidelijk een verbinding tot stand kwam…..de trommels spraken met elkaar….hmmm“. Dit citaat is van één van de mede trommelaars, ik nam welliswaar het focus, maar zonder Anke, Joke en een prachtige hex waar ik de naam van vergeten ben (altzheimer light?) en niet te vergeten Willem achter de knoppen was het niet half zo mooi geweest (bedankt nogmaals, jullie zijn super)
Kortom voor herhaling vatbaar…
Toen ik later een blik in de zaal wierp zag ik iedereen al weer aan het dansen op Ike and Tina Turner, ook lekker zo te zien.. turning, turning, big wheels keep on turning…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.