Paard en Sjamaan Weekend 3, 4 en 5 juli

Eindelijk was het zover.. een weekend vol paarden en sjamanistische rituelen. zes vrouwen die ervaring hebben met paarden en sommigen die ervaring hebben met Sjamanistische rituelen komen naar Neer in Limburg om de lessen van paardenspirit te leren. Rond acht uur was iedereen binnen en had een slaapplaats gevonden in die heerlijke boerderij van Hettie. We beginnen met een voorstel rondje en horen de verhalen van teleurstelling over maneges en de manier waarop paarden daar geperst worden in iets wat ze niet zijn. Het gevoel dat het anders kan overheerste. Veel hebben om die reden hun manege tijd ook al lang achter zich gelaten.

We beginnen het weekend dan ook om die negativiteit onder ogen te zien en te transformeren naar een mooier en positiever beeld. Iedereen neemt de tijd om even bij zichzelf na te gaan welk paard, of welke paarden hij wil helpen naar een positiever werkelijkheid te transformeren. In het rondje daarna horen we van de paarden die in de oorlog zijn gebruikt, die niet goed behandeld zijn, die nooit het daglicht zagen omdat ze in een Limburgse mijn werkte en van de paarden die ongelukkig werden omdat ze nooit hun opdracht konden volbrengen, gevangen als ze waren in het moeten van mensen. Al deze pijn wordt vanavond getransformeerd in een dans. Neem het dier mee in de dans en verbreek de ketens die deze dieren gevangen houden door ze te zien in hun kracht, galopperend door een veld met mals gras en bloeiende kruiden. Dit is een mooi begin. Iedereen realiseert zich dat de boodschap van het sjamanisme altijd is om evenwicht te brengen. Er kan geen mooie ervaring zijn als we niet ook naar de schaduwkant durven te kijken!
Na dit indrukwekkende begin gaan we door met het opstarten van de energie voor dit weekend. We doen dit door een altaar te activeren dat in een droom doorgegeven is en in het teken staat van Crazy Horse. Crazy Horse heeft eigenlijk maar één boodschap: Nu is het tijd om je onvoorwaardelijk te verbinden met Spirit. In ons geval dit weekend de Spirit van Paard. Het altaar is een groen doek waarop een beeld van een wild paard staat. We voeden dit paard in zijn groei opdat Crazy Horse in jou kan ontwaken maar ook zijn Spirit terug in de wereld kan komen en andere zich er ook mee kunnen verbinden. Het altaar voeden we door er dagelijks verse paarden eten op te leggen en vers water. Er branden kaarsen en we branden kruiden. Het altaar is een focus plek voor ons gebed. We vragen om Vertrouwen, Kracht, Verbinding en betrokkenheid(committent) met het Paard. Nadat iedereen iets eetbaars op het altaar heeft gelegd voor het paard, en zijn focus op voeding voor zichzelf heeft uitgesproken gaan we ons eerste trancereis in. We nodigen Crazy Horse daar in uit zich met ons te verbinden en eventueel een boodschap mee te geven. Ik trommel samen met Meriam die in het Noorden van het altaar zich op White Calf Buffalo Woman richt, terwijl ik me in het zuiden op Crazy Horse richt. Crazy Horse heeft bij drie mensen op het hart gewerkt en Meriam helpt de pijn die dat geeft een plek te geven. Het is de ruimte die Spirit maakt voor nieuwe dingen en de oude dingen die af kunnen sterven. We sluiten de avond af met een rondje en iedereen gaat naar bed, zich voor bereiden op de fysieke dag.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.